Zenuwstelsel en Magnetisme

Schematische tekening van zenuwen om aan te geven dat ook ons zenuwstelsel en magnetisme met elkaar te maken hebben | ENERGETIX Magneetsieraden

Zenuwstelsel en Magnetisme


Het zenuwstelsel | het communicatiecentrum van ons lichaam

Iedere functie in het lichaam hangt aan een zenuw!

Via de zenuwen wordt de informatie van alle processen in het lichaam - de bewuste én onbewuste - doorgegeven. Alles wat wij zien, horen, ruiken en voelen zijn impulsen, die via de zenuwbanen naar de hersenen stromen en daar worden omgezet in beelden, geluiden, geuren en sensaties. Kou , warmte, een slecht humeur, gevoel van geluk, haat en liefde - alles vindt via het zenuwstelsel zijn eigen plaats in de twee hersenhelften.

Synapsvorming is hier het sleutelwoord.

Ook al onze handelingen en lichamelijke reacties, zoals grijpen, lopen, slikken, spreken e.d. worden via onze zenuwbanen gestuurd.

Elektrische impulsen zijn de kracht van elke informatiestroom, die van zenuwcel naar zenuwcel wordt doorgegeven. Deze permanente stroom is meetbaar met behulp van magneetvelden, die rondom de cellen ontstaan. Zo geeft het EEG bijvoorbeeld uitsluitsel over de elektrische ontladingen in de hersenen, terwijl bij een EMG de activiteit van de zenuwbaan naar de spiercel kan worden gemeten.

 

>>  Meer over Koper en Gezondheid

>>  Meer over Bloed en Magnetisme

>>  Meer over Stofwisseling en Magnetisme

>>  Informatie over de werking van ENERGETIX Magneetsieraden