Koper en ENERGETIX

Dit een sfeer foto van een paar stukjes koper, omdat er ook in de ENERGETIX Magneetsieraden vaak koper verwerkt is in verband met de ontstekingsremmende functie van koper. De afbeelding geeft de relatie aan tussen de werking van Koper op de Gezondheid | Waarom zit er in veel ENERGETIX Magneetsieraden ook Koper?

Koper en ENERGETIX

In een behoorlijk aantal magneetsieraden en accessoires van ENERGETIX is naast de magneten ook wat Koper verwerkt. En dat gebeurt natuurlijk niet zonder reden. Waarom en wat doet het? Het beetje koper, dat naast de magneten in een aantal ENERGETIX Magneetsieraden (meestal de armbanden) en Accessoires wordt geïntegreerd is daar om een  functionele reden aangebracht (en gelukkig gaat dat niet ten koste van het design van de magneetsieraden). 

Cuprum (Cu) is de Latijnse term voor het metaal Koper. Het metaal Koper beschermt het waterelement en draagt tegelijkertijd zijn trillingsinformatie over. Koper is het oudste metaal dat door de mens bewerkt en verwerkt werd. De sporen gaan al terug naar 8000 jaar v. Chr. Koper heeft dus altijd een waardevolle plaats gehad in onze wereld naast goud en zilver.

Al in deze verre oudheid werd een geneeskrachtige werking toegekend aan dit metaal. Hippocrates gebruikte de koper voor de kiemdodende werking en doorbloeding bevorderende eigenschappen, maar ook tegen zweren en spataderen. Een paar honderd jaar later beschreef Paracelsus de positieve beïnvloeding door koper voor de psyche. Koper en gezondheid worden dus al duizenden jaren aan elkaar gelinkt vanwege heel diverse positieve effecten. Ook ENERGETIX heeft in een aantal sieraden dus bewust koper verwerkt.

Koper is een belangrijke component van heel wat enzymen in ons lichaam en daardoor essentieel voor vele levensbelangrijke processen. Het koper spoorelement verhoogt de aanmaak van antilichamen in ons verdedigingssysteem, ofwel is nodig voor een goed werkend immuunsysteem. Voortschrijdend geheugenverlies en verwarring zijn de meest opvallende symptomen van de ziekte van Alzheimer. Onderzoekers van de universiteit van Homburg en Berlijn hebben op “Alzheimer” muizen aangetoond, dat Koper de opstapeling van afzettingsstoffen in het brein, wat typisch is bij deze ziekte, vertraagt. Wetenschappers vermoeden, dat Koper ook het algehele gezondheidsniveau van de mens kan verhogen. Zelfs al is het enkel mogelijk om de vooruitgang van een ziekte te vertragen of de ziekte preventief te behandelen, dan zou er toch veel vooruitgang gemaakt zijn.

De antimicrobiële werking van Koper heeft inmiddels ook de volle  interesse van de moderne wetenschap. Wereldwijd wordt hiernaar onderzoek gedaan, omdat bijvoorbeeld in ziekenhuizen de normale klassieke hygiënische maatregelen niet meer voldoende zijn. Daarom wordt een veldonderzoek van de Asklepios Kliniek in Hamburg door onderzoekers wereldwijd als richtingbepalend beoordeeld. Twee afdelingen daar werden voorzien van deurgrepen, deurpanelen en lichtschakelaars uit speciale koperlegeringen. De resultaten overtroffen de verwachtingen. De kiembelasting werd alleen al door deze simpele maatregelen met 33% verminderd. Onder laboratoriumomstandigheden zelfs met maar liefst 99%.

 

Kortom

Over Koper is al heel veel bekend. Een kopertekort kan een ernstig effect op de verschillende systemen van het lichaam hebben. Koper (Cu) is een essentieel spoorelement en wordt in het hele lichaam - skelet, huid, spieren, lever en hersenen - aangetroffen. Het mineraal is onder meer betrokken bij de pigmentatie van huid en haar en het speelt een rol bij de vorming van bindweefsel en botweefsel.

 

Zo werkt het Koper in de ENERGETIX magneetsieraden

  • Zo werkt koper: Door de natuurlijke reactie tussen de zuurtegraad van de huid en het koper van de armband blijkt bij veel mensen, dat de armband op gezette tijden groen afgeeft. Deze groene verkleuring kan gemakkelijk met water en zeep of een beetje citroensap worden schoongewassen. De meeste ENERGETIX producten zijn niet van koper gemaakt omdat veel mensen dat niet willen of geen koperafgifte nodig hebben. Er is ook een technische reden waarom koper voor sommige ontwerpen niet gebruikt kan worden. Als u geen afgifte van het koper wenst, smeer dan transparante nagellak aan de binnenkant over het koper heen. Sommige koperen producten zijn al voorzien van een beschermlaag, zodat oxidatie wordt voorkomen. Deze laag kan gemakkelijk met nagellakverwijderaar worden verwijderd, waardoor de werking van het koper weer merkbaar wordt. Verkleuringen van het koper kunnen gemakkelijk met citroensap of polijstmiddel worden verwijderd. Koper kan vuilresten op uw kleding achterlaten.
  • Zo werken de magneten: Wanneer je een ENERGETIX magneetsieraad draagt, stromen het bloed en de rode bloedlichaampjes door het energieveld, dat door de magneten opgewekt wordt. De magnetische kracht veroorzaakt een polarisatie en de neiging van bloedlichaampjes om aan elkaar te kleven wordt verminderd. Door de hoge snelheid van de bloedstroom is het bijvoorbeeld al voldoende om een magnetische armband om de pols te dragen om zo dit positieve en holistische effect te bereiken.

 

Bronnen

Uitgave 'Eindelijk Gezond' | Dr. Verena Breitenbach | ISBN: 978-3-937964-75-1

Uitgave: "Mehr Energie" | ISBN nummer: 3-00-012966-9

 

>> Meer over Bloed en Magnetisme

>> Meer over Zenuwstelsel en Magnetisme

>> Meer over Stofwisseling en Magnetisme