QICUMA Vragen en Antwoorden

QICUMA Vragen en Antwoorden

ENERGETIX QICUMA Voedingssupplement


ALGEMEEN

Wat zijn voedingssupplementen?

Voedingssupplementen zijn voedingsmiddelen, die zijn bedoeld als aanvulling op de normale voeding. Zij kunnen een groot aantal nutriënten en andere stoffen bevatten, die de spijsvertering of de functie van cellen, weefsels en organen ondersteunen. Dit kunnen bijv. vitaminen, mineralen, sporenelementen, aminozuren, vezels, planten- of kruidenextracten zijn, die elk apart of in combinatie worden toegevoegd. Voedingssupplementen worden in gedoseerde vorm aangeboden, bijvoorbeeld als tabletten, capsules, dragees, poeders en vloeistoffen, in te nemen in kleine afgemeten hoeveelheden.

Wat is het 'effect' van het ENERGETIX voedingssupplement QICUMA?

QICUMA is een voedingssupplement, bedoeld om het lichaam te ondersteunen bij een speciale belasting of inspanning. QICUMA bevat een zorgvuldig uitgebalanceerde combinatie van voedingsstoffen. Deze dragen bij aan een normaal energiemetabolisme en aan de vermindering van vermoeidheid en moeheid. Informatie over de eigenschappen van de afzonderlijke componenten van QICUMA is te vinden in de lijst Gezondheid Claims ENERGETIX QICUMA Voedingssupplement .

Kunnen de QICUMA-flessen gerecycled worden?

Ja. Het zijn PET-flessen zonder weekmakers. Zij bieden het voordeel dat zij kunnen worden hergebruikt en zijn na een bewerkingsproces voor nieuwe flessen, maar ook voor textiel, folie en vulmiddelen voor kussens, rugzakken etc. te gebruiken.

Waar staat de uiterste houdbaarheidsdatum van QICUMA aangegeven?

De uiterste houdbaarheidsdatum staat in gele letters op de bodem van de fles, bijv. 'EX 2018/10/08'. De 'EX' staat voor de houdbaarheidsdatum (Engels: Expiry Date = EX).

Hoe kan QICUMA het beste worden bewaard?

QICUMA dient in de originele verpakking te worden bewaard op een koele, droge plaats uit de buurt van direct zonlicht. Wanneer u eens niet de gehele inhoud van de fles in een keer kunt of wilt gebruiken, kunt u de geopende fles een dag, maar a.u.b. niet langer, in de koelkast bewaren.


INGREDIËNTEN ENERGETIX QICUMA

Wat is de samenstelling van ENERGETIX QICUMA en waar komen de ingrediënten vandaan?

Alle ingrediënten en de voedingswaardetabel zijn te vinden op de achterzijde van de QICUMA-verpakking. QICUMA bestaat uit ongeveer 28 speciaal geselecteerde afzonderlijke bestanddelen van hoge kwaliteit, die wereldwijd worden ingekocht. De groene thee (biologische kwaliteit) en kurkuma komen bijv. uit India, de agavesiroop (biologische kwaliteit) uit Mexico.

Waarom bevat ENERGETIX QICUMA zoveel voedingsstoffen?

QICUMA bestrijkt een breed scala aan verschillende wellness behoeften van de moderne maatschappij. Net zo divers zijn de ingrediënten.

Alle ingrediënten zijn zorgvuldig gedoseerd en zorgvuldig op elkaar afgestemd. Sommige van de aanwezige micronutriënten, zoals vitamine B6, B12, vitamine C en het mineraal magnesium vullen elkaar aan en produceren in hun interactie synergetische effecten.

Wat is nu zo speciaal aan het kurkuma-extract in QICUMA?

Dit extract bevat bijna alle van nature in kurkuma voorkomende stoffen, niet alleen de bekende curcumine. Het extract wordt in een gepatenteerd proces op zo’n manier bereid, dat het goed oplost en dus een hoge biologische beschikbaarheid van de ingrediënten kan ontwikkelen. Het extract is gestandaardiseerd, d.w.z. het bevat ten minste 10 % curcumine. Op die manier wordt een constante, hoge kwaliteit gewaarborgd. Er bestaat momenteel in heel Europa geen andere voedingssupplement met dit waardevolle extract van hoge kwaliteit in combinatie met de andere voedingsstoffen!

Welke soort groene thee bevat QICUMA?

Het betreft Camellia sinensis L. (botanische naam). Omdat er een extract wordt gebruikt dat gestandaardiseerd is op bestanddelen met een toegevoegde waarde (catechines, cafeïne), speelt de smaak in dit geval geen rol. De groene thee is afkomstig uit India en is als gecontroleerde biologische teelt gecertificeerd.

Waar komt de agavesiroop vandaan en waaruit is deze samengesteld?

De agavesiroop is afkomstig uit de gecontroleerde biologische landbouw in Mexico. Hij bevat van nature diverse suikers: fructose, druivensuiker, sacharose en een aantal voedingsvezels (inuline). Een fles QICUMA bevat ongeveer 3 g fructose, zoals ½ middelgrote appel. Ter vergelijking, 10 g honing bevat ongeveer 4 g fructose; 1 appel (100 g) bevat ongeveer 5,7 g fructose.

Is QICUMA een biologisch product?

QICUMA bestaat uit hoogwaardige grondstoffen, deels uit gecontroleerde biologische landbouw (groene thee en agavesiroop). Alle grondstoffen zijn van de hoogste kwaliteit en worden met de grootste zorg geselecteerd en ook altijd op ongewenste residuen zoals pesticiden onderzocht.

Welk vitamine D bevat QICUMA?

QICUMA bevat vitamine D3. Deze wordt gewonnen uit korstmos en is daarom veganistisch.

Waaruit worden de toegevoegde vitamine B12 en vitamine B3 gewonnen?

Vitamine B12 wordt verkregen door fermentatie. Aan de oplossing in het fermentatievat wordt vitamine B12 onttrokken en gezuiverd. Niacine (= vitamine B3) wordt synthetisch geproduceerd.

Wat is erythritol?

Erythritol, ook wel erithritol, is een natuurlijk voorkomende suikeralcohol die niet wordt gemetaboliseerd in de darm zoals andere suikeralcoholen (bijv. sorbitol, xylitol), maar door het lichaam wordt opgenomen. Daarom veroorzaakt het geen opgeblazen gevoel zoals andere suikeralcoholen. Het fungeert als een vanger van vrije radicalen. Erythritol bevat geen calorieën, maar biedt ongeveer 70 % van de zoetheid van tafelsuiker en ontziet de tanden. Erythritol wordt in Frankrijk geproduceerd uit niet genetisch gemodificeerde maïs en zit ook in wijn, sherry, sake, sojasaus, miso en meloenen.

Wat is xanthan gum?

Xanthan gum is een natuurlijk voorkomend meervoudige suiker (polysacharide) en samengestelde stof, die echter niet kan worden verteerd en daarom, net als cellulose, ook gerekend wordt tot de voedingsvezels. Xanthan gum wordt ook vaak gebruikt in biologisch voedsel en wordt geproduceerd door fermentatie van suikers. Het bestaat uit dextrose (= druivensuiker), mannose en gluconzuur.

Wat betekent biologische beschikbaarheid?

Biologische beschikbaarheid is een maat, die aangeeft hoe snel en in welke mate een ingrediënt wordt opgenomen en dus beschikbaar is voor het lichaam.

Is QICUMA een biologisch product?

QICUMA bestaat uit hoogwaardige grondstoffen, deels uit gecontroleerde biologische landbouw (groene thee en agavesiroop). Alle grondstoffen zijn van de hoogste kwaliteit en worden met de grootste zorg geselecteerd en ook altijd op ongewenste residuen zoals pesticiden onderzocht.

Bevat QICUMA emulgatoren?

Nee. QICUMA bevat geen kunstmatige emulgatoren. Ook bevat QICUMA géén polysorbaat, dat tegenwoordig vanuit het oogpunt van gezondheid kritisch wordt bekeken.

Bevat QICUMA kunstmatige zoetstoffen?

Nee. Er zijn alleen natuurlijke, zoet smakende ingrediënten (organisch agavesiroop) in QICUMA verwerkt.

Waarom bevat QICUMA conserveringsmiddelen?

Omdat QICUMA natuurlijke grondstoffen zoals xanthan gum, agavesiroop, kurkuma-extract en groene thee bevat, moet wettelijk een microbiologische zuiverheid voor de consument worden gewaarborgd. In het bijzonder zou schimmel kunnen optreden. Om dit te voorkomen zijn in een zeer kleine hoeveelheid conserveringsmiddelen toegevoegd, die goed verdraagbaar zijn.

Is QICUMA koosjer/halal?

Ja. Aangezien QICUMA geen dierlijke ingrediënten bevat (QICUMA is veganistisch) of is geproduceerd met dergelijke ingrediënten (bijv. enzymen), voldoet het ook aan deze eisen. QICUMA bevat ook geen alcohol (ethanol), die anders vaak in kleine hoeveelheden in voedselaroma’s te vinden is.

Bevat QICUMA gluten of lactose?

Nee, QICUMA is gluten- en lactosevrij.

Bevat QICUMA allergene stoffen? 

Nee, QICUMA is vrij van declarabele, allergene stoffen.

Waar moet men op letten bij een diagnose voedselintolerantie?

QICUMA is vrij van declarabele, allergene stoffen en gluten- en lactosevrij. Tot de QICUMA-ingrediënten behoren agavesiroop, fructose of vruchtensuiker. Aangezien het relatief kleine hoeveelheden fructose betreft – ongeveer 3 g per fles – kunnen mensen met fructose-intolerantie vaak toch nog QICUMA gebruiken. Ter vergelijking, een theelepel gewone tafelsuiker (ongeveer 5 g) bevat 2,5 g fructose. Het wordt aanbevolen om de dosis bij fructose-intolerantie over de dag te verdelen. Daardoor is het beter verdraagbaar. Dit kan men van tevoren zelf het beste uittesten. Agavesiroop bevat ook in geringe mate dextrose, hetgeen de verdraagbaarheid bij fructose-intolerantie ten goede komt.

GEBRUIKSAANWIJZING ENERGETIX QICUMA

Hoeveel calorieën bevat QICUMA?

Een flesje QICUMA (60 ml) bevat een gemiddelde van 25 kcal. Aangezien natuurlijke grondstoffen worden gebruikt kan de energie-inhoud enigszins variëren.

Hoe vaak en wanneer kan ik QICUMA gebruiken?

Wij adviseren een keer per dag een flesje (= 60 ml), onverdund, bij of na een maaltijd. De ideale tijd is na de lunch. Daardoor kan enerzijds de “middagdip“ voorkomen worden, anderzijds kan de lever bij de spijsvertering worden ondersteund en kunnen de vetoplosbare nutriënten (Q10, vitamine K2, vitamine D) het best door het lichaam worden opgenomen.

Kan ik QICUMA mixen met andere dranken?

In principe kan QICUMA worden gemixt met andere dranken. Echter het mengen met koolzuurhoudende drank moet echter worden vermeden, want door de voedingsvezels in QICUMA zou zo’n mix kunnen leiden tot een opgeblazen gevoel.

Kan men QICUMA gedurende een langere periode gebruiken?

QICUMA is een voedingssupplement met belangrijke vitaminen en andere voedingsstoffen in een uitgebalanceerde hoeveelheid en kan de dagelijkse voeding aanvullen. Daarom kan QICUMA probleemloos dagelijks worden gebruikt. Maar QICUMA is geen vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl.

Hoe lang kan ik een geopende fles QICUMA nog gebruiken?

QICUMA moet altijd snel worden opgebruikt. Wanneer u eens niet de gehele inhoud van de fles in een keer kunt of wilt gebruiken, kunt u de geopende fles een dag, maar a.u.b. niet langer, in de koelkast bewaren.

Kan ik mijn kinderen ook al QICUMA geven?

QICUMA is speciaal ontwikkeld voor de behoeften van volwassenen. QICUMA wordt niet aanbevolen voor kinderen jonger dan 14 jaar en moet dus buiten het bereik van kinderen gehouden worden. Raadpleeg in geval van twijfel a.u.b. uw arts, die u kan adviseren over de vraag of QICUMA voor uw kind geschikt zou kunnen zijn.

Kan ik QICUMA naast bloedverdunnende medicijnen gebruiken?

QICUMA bevat curcumine en vitamine K2. Deze ingrediënten kunnen de effecten van bloedverdunners, vooral die van het type “Marcoumar” beïnvloeden. Voordat men QICUMA gaat gebruiken moet deze kwestie daarom beslist met de behandelend arts worden besproken. Alleen de arts kan deze vraag beantwoorden, omdat hij alleen de persoonlijke gezondheidssituatie en de bestaande medicatie kent.

Kunnen voedingssupplementen samen of in combinatie met medicijnen gebruikt worden?

Voedingssupplementen in combinatie met medicijnen dienen slechts in overleg met de behandelend arts gedurende langere tijd gebruikt te worden. Wisselwerkingen met bepaalde geneesmiddelen kunnen in principe niet worden uitgesloten. Het effect van bepaalde geneesmiddelen zou kunnen worden verlaagd of verhoogd.
QICUMA dient derhalve niet direct met geneesmiddelen samen te worden gebruikt, maar altijd met een tijd ertussen.

Is QICUMA geschikt voor sporters? Bestaat er een andere aanbevolen dosis voor sporters?

QICUMA is bedoeld om het lichaam extra te ondersteunen bij een bijzondere belasting of inspanning, als aanvulling op de dagelijkse voeding. Dus ook atleten zullen QICUMA daarom waarderen. Zoals bij alle voedingssupplementen dient de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid echter niet te worden overschreden.

Kunnen zwangere en borstvoeding gevende vrouwen QICUMA gebruiken?

Er zijn hiermee geen ervaringen bekend. Wij adviseren daarom zwangere en zogende vrouwen om  voor gebruik hun arts te raadplegen. QICUMA bevat cafeïne.

 

>>  Terug naar de pagina over QICUMA by ENERGETIX

>>  QICUMA by ENERGETIX bestellen in de ENERGETIX Webshop

>>  Abonnement op QICUMA aanvragen (bespaar € 29,70 op de normale prijs)