Charity – Hugo Tempelman Stichting

Hugo Tempelman Stichting

 „Ieder mens is verantwoordelijk voor het huidige en toekomstige welzijn van de mensheid en het leven op deze aarde.“ (Uit de inleiding van het handvest van de aarde)

ENERGETIX Bingen is van mening, dat het tot de verantwoordelijkheid van een succesvolle onderneming behoort om de zwaksten te helpen en om nieuwe perspectieven te bieden aan de minderbedeelden in de wereld. Al sinds 2008 ondersteunt ENERGETIX Bingen het AIDS-project van de nederlandse arts Dr. Hugo Tempelman in Zuid-Afrika. Dit is een vooruitstrevend project in de strijd tegen aids van de nederlandse arts Dr. Hugo Tempelman in Zuid-Afrika, dat zich richt op directe hulp aan moeder en kind.

 

Dankbaar zijn en het verschil maken

Al sinds 1990 zijn de Tempelmans actief in de strijd tegen AIDS in Zuid-Afrika. Tegenwoordig omvat hun project verscheidene klinieken met verschillende infrastructurele en culturele maatregelen om ook arbeidsplaatsen te creëeren. Het project heeft intussen het karakter van een rolmodel en kan in elk land, in vergelijkbare omstandigheden, toegepast worden. Een project van deze afmetingen is aangewezen op financiële steun. Vanwege de moeilijke economische omstandigheden hebben vele sponsors hun uitgavenbeleid m.b.t. liefdadigheid sterk afgebouwd. Dit brengt ook het belangrijke werk van de Tempelman Stichting in gevaar.

ENERGETIX Bingen heeft daarom besloten, het aids-project van Dr. Hugo Tempelman, gericht te blijven ondersteunen. De jaarlijkse donatie wordt besteed aan het moeder-kind-project in de 24-uurs-kliniek Ndlovu Medical Center in het Zuid-Afrikaanse Elandsdoorn. Door een omvangrijke verzorging rondom de geboorte van deze kinderen brengen tegenwoordig 99% van de HIV-geïnfecteerde moeders gezonde en HIV-negatieve babies ter wereld. Ook daarna worden de moeders en kinderen verder begeleid. Met huisvesting en scholing. De motivatie voor onze donaties zijn het handhaven van deze kansen voor de allerkleinsten om daarmee hun leven te redden en ze de mogelijkheid te geven zich te ontwikkelen tot mensen met een toekomst. Zoals iedereen dat eigenlijk verdient.

 

Het ENERGETIX Magneethart - Charity vanuit het hart

Energetix magneethart - Charity Hugo TempelmanHet ENERGETIX magneethart is sinds jaren het best verkochte artikel van ENERGETIX Bingen. De groeiende verkoop van het magneethart vormt de basis voor de hoogte van de donatie, die jaarlijks aan de Hugo Tempelman Stichting overgemaakt wordt. Per verkocht magneethart wordt namelijk totaal 1 euro door ENERGETIX Bingen gedoneerd. Daarbovenop doneren alle ENERGETIX distributeurs ook 1 euro van hun inkoopmarge. De totale donatie per verkocht magneethart bedraagt daarmee 2 euro. Gelijk aan de succesvolle ontwikkeling van de onderneming groeit het bedrag van de donatie jaarlijks verder. Totaal is al meer dan 1 miljoen Euro door ENERGETIX gedoneerd. De laatste donatie aan de Hugo Tempelman Stichting  bedroeg: € 175.000 euro

 

ENERGETIX Bingen - Video over het project in Zuid-Afrika van de Hugo Tempelman Stichting

>>  Naar de website van de Hugo Tempelman Stichting

>>  Informatie over de werking van het ENERGETIX Magneethart