Veelgestelde Vragen Inja

Veelgestelde Vragen Inja

ENERGETIX Inja Voedingssupplement


ALGEMEEN

Wat zijn voedingssupplementen?

Voedingssupplementen zijn voedingsmiddelen, die zijn bedoeld als aanvulling op de normale voeding. Zij kunnen een groot aantal nutriënten en andere stoffen bevatten, die de spijsvertering of de functievan cellen, weefsels en organen ondersteunen. Dit kunnen bijv. vitaminen, mineralen, sporenelementen, aminozuren, vezels, planten- of kruidenextracten zijn, die elk apart of in combinatie worden toegevoegd. Voedingssupplementen worden in gedoseerde vorm aangeboden, bijvoorbeeld als tabletten, capsules, dragees, poeders en vloeistoffen, in te nemen in kleine afgemeten hoeveelheden.

Wat is het 'effect' van het ENERGETIX voedingssupplement Inja?

Inja is een voedingssupplement, bedoeld om het lichaam te ondersteunen bij een speciale belasting of inspanning. Inja bevat een zorgvuldig uitgebalanceerde combinatie van voedingsstoffen. Deze dragen bij aan een normaal energiemetabolisme en aan de vermindering van vermoeidheid en moeheid. Informatie over de eigenschappen van de afzonderlijke componenten van Inja is te vinden in de lijst Gezondheid Claims ENERGETIX Inja Voedingssupplement .

Kunnen de Inja-flessen gerecycled worden?

Ja. Het zijn PET-flessen zonder weekmakers. Zij bieden het voordeel dat zij kunnen worden hergebruikt en zijn na een bewerkingsproces voor nieuwe flessen, maar ook voor textiel, folie en vulmiddelen voor kussens, rugzakken etc. te gebruiken.

Waar staat de uiterste houdbaarheidsdatum van Inja aangegeven?

De uiterste houdbaarheidsdatum staat in gele letters op de bodem van de fles, bijv. 'EX 2018/10/08'. De 'EX' staat voor de houdbaarheidsdatum (Engels: Expiry Date = EX).

Hoe kan Inja het beste worden bewaard?

Inja dient in de originele verpakking te worden bewaard op een koele, droge plaats uit de buurt van direct zonlicht. Wanneer u eens niet de gehele inhoud van de fles in een keer kunt of wilt gebruiken, kunt u de geopende fles een dag, maar a.u.b. niet langer, in de koelkast bewaren.


INGREDIËNTEN ENERGETIX INJA

Wat is de samenstelling van ENERGETIX Inja en waar komen de ingrediënten vandaan?

Alle ingrediënten en de voedingswaardetabel zijn te vinden op de achterzijde van de Inja-verpakking. Inja bestaat uit ongeveer 28 speciaal geselecteerde afzonderlijke bestanddelen van hoge kwaliteit, die wereldwijd worden ingekocht. De groene thee (biologische kwaliteit) en kurkuma komen bijv. uit India, de agavesiroop (biologische kwaliteit) uit Mexico.

Waarom bevat ENERGETIX Inja zoveel voedingsstoffen?

Inja bestrijkt een breed scala aan verschillende wellness behoeften van de moderne maatschappij. Net zo divers zijn de ingrediënten. Alle ingrediënten zijn zorgvuldig gedoseerd en zorgvuldig op elkaar afgestemd. Enkele micronutriënten, zoals vitamine B6, B12 en vitamine C zijn complementair en in combinatie met elkaar bijzonder effectief.

Wat is nu zo speciaal aan het kurkuma-extract in Inja?

Dit extract bevat bijna alle van nature in kurkuma voorkomende stoffen, niet alleen de bekende curcumine. Het extract wordt in een gepatenteerd proces op zo’n manier bereid, dat het goed oplost en dus een hoge biologische beschikbaarheid van de ingrediënten kan ontwikkelen. Het extract is gestandaardiseerd, d.w.z. het bevat ten minste 10 % curcumine. Op die manier wordt een constante, hoge kwaliteit gewaarborgd. Er bestaat momenteel in heel Europa geen andere voedingssupplement met dit waardevolle extract van hoge kwaliteit

Welke soort groene thee bevat Inja?

Het betreft Camellia sinensis L. (botanische naam). Omdat er een extract wordt gebruikt dat gestandaardiseerd is op bestanddelen met een toegevoegde waarde (catechines, cafeïne), speelt de smaak in dit geval geen rol. De biologisch geteelde groene thee is afkomstig uit India.

Waar komt de agavesiroop vandaan en waaruit is deze samengesteld?

De agavesiroop is afkomstig uit de gecontroleerde biologische landbouw in Mexico. Hij bevat van nature diverse suikers: fructose, druivensuiker, sacharose en een aantal voedingsvezels (inuline). Een fles Inja bevat ongeveer 2,8 g fructose, zoals ½ middelgrote appel. Ter vergelijking, 10 g honing bevat ongeveer 4 g fructose; 1 appel (100 g) bevat ongeveer 5,7 g fructose.

Welk vitamine D bevat Inja?

Inja bevat vitamine D3. Deze wordt gewonnen uit korstmos en is daarom veganistisch.

Waaruit worden de toegevoegde vitamine B12 en vitamine B3 gewonnen?

Vitamine B12 wordt verkregen door fermentatie. Aan de oplossing in het fermentatievat wordt vitamine B12 onttrokken en gezuiverd. Niacine (= vitamine B3) wordt synthetisch geproduceerd.

Wat is erythritol?

Erythritol, ook wel erithritol, is een natuurlijk voorkomende suikeralcohol die niet wordt gemetaboliseerd in de darm zoals andere suikeralcoholen (bijv. sorbitol, xylitol), maar door het lichaam wordt opgenomen. Daarom veroorzaakt het geen opgeblazen gevoel zoals andere suikeralcoholen. Het fungeert als een vanger van vrije radicalen. Erythritol bevat geen calorieën, maar biedt ongeveer 70 % van de zoetheid van tafelsuiker en ontziet de tanden. Erythritol wordt in Frankrijk geproduceerd uit niet genetisch gemodificeerde maïs en zit ook in wijn, sherry, sake, sojasaus, miso en meloenen.

Wat is xanthan gum?

Xanthan gum is een natuurlijk voorkomend meervoudige suiker (polysacharide) en samengestelde stof, die echter niet kan worden verteerd en daarom, net als cellulose, ook gerekend wordt tot de voedingsvezels. Xanthan gum wordt ook vaak gebruikt in biologisch voedsel en wordt geproduceerd door fermentatie van suikers. Het bestaat uit dextrose (= druivensuiker), mannose en gluconzuur.

Wat is kaliumgluconaat?

Kaliumgluconaat is het zout van gluconzuur. Gluconzuur ontstaat tijdens het metabolisme door oxidatie van glucose (dextrose). Men noemt deze stoffen ook suikerzuren. Gluconzuur komt in honing of wijn of in de bekende drankjes “Kombucha“ of “Bionade“ voor. In Inja dient het om de zuurgraad te regelen.

Wat betekent biologische beschikbaarheid?

Biologische beschikbaarheid is een maat, die aangeeft hoe snel en in welke mate een ingrediënt wordt opgenomen en dus beschikbaar is voor het lichaam.

Is Inja een biologisch product?

Inja bestaat uit hoogwaardige grondstoffen, deels uit gecontroleerde biologische landbouw (groene thee en agavesiroop). Alle grondstoffen zijn van de hoogste kwaliteit en worden met de grootste zorg geselecteerd en ook altijd op ongewenste residuen zoals pesticiden onderzocht.

Bevat Inja emulgatoren?

Nee. Inja bevat geen kunstmatige emulgatoren. Ook bevat Inja géén polysorbaat, dat tegenwoordig vanuit het oogpunt van gezondheid kritisch wordt bekeken.

Bevat Inja kunstmatige zoetstoffen?

Nee. Er zijn alleen natuurlijke, zoet smakende ingrediënten (organisch agavesiroop) in Inja verwerkt.

Waarom bevat Inja conserveringsmiddelen?

Omdat Inja natuurlijke grondstoffen zoals xanthan gum, agavesiroop, kurkuma-extract en groene thee bevat, moet wettelijk een microbiologische zuiverheid voor de consument worden gewaarborgd. In het bijzonder zou schimmel kunnen optreden. Om dit te voorkomen zijn in een zeer kleine hoeveelheid conserveringsmiddelen toegevoegd, die goed verdraagbaar zijn.

Is Inja koosjer/halal?

Ja. Aangezien Inja geen dierlijke ingrediënten bevat (Inja is veganistisch) of is geproduceerd met dergelijke ingrediënten (bijv. enzymen), voldoet het ook aan deze eisen. Inja bevat ook geen alcohol (ethanol), die anders vaak in kleine hoeveelheden in voedselaroma’s te vinden is.

Bevat Inja gluten of lactose?

Nee, Inja is gluten- en lactosevrij.

Bevat Inja allergene stoffen? 

Nee, Inja is vrij van declarabele, allergene stoffen.

Waar moet men op letten bij een diagnose voedselintolerantie?

Inja is vrij van declarabele, allergene stoffen en gluten- en lactosevrij. Tot de Inja-ingrediënten behoren agavesiroop, fructose of vruchtensuiker. Aangezien het relatief kleine hoeveelheden fructose betreft – ongeveer 2,8 g per fles – kunnen mensen met fructose-intolerantie vaak toch nog Inja gebruiken. Ter vergelijking, een theelepel gewone tafelsuiker (ongeveer 5 g) bevat 2,5 g fructose. Het wordt aanbevolen om de dosis bij fructose-intolerantie over de dag te verdelen. Daardoor is het beter verdraagbaar. Dit kan men van tevoren zelf het beste uittesten. Agavesiroop bevat ook in geringe mate dextrose, hetgeen de verdraagbaarheid bij fructose-intolerantie ten goede komt.


GEBRUIKSAANWIJZING ENERGETIX INJA

Hoeveel calorieën bevat Inja?

Een flesje Inja (60 ml) bevat een gemiddelde van 15-17 kcal. Aangezien natuurlijke grondstoffen worden gebruikt kan de energie-inhoud enigszins variëren.

Hoe vaak en wanneer kan ik Inja gebruiken?

Wij adviseren een keer per dag een flesje (= 60 ml), onverdund, bij of na een maaltijd. De ideale tijd is na de lunch. Daardoor kan enerzijds de “middagdip“ voorkomen worden, anderzijds kan de lever bij de spijsvertering worden ondersteund en kunnen de vetoplosbare nutriënten (Q10, vitamine K2, vitamine D) het best door het lichaam worden opgenomen.

Kan ik Inja mixen met andere dranken?

In principe kan Inja worden gemixt met andere dranken. Echter het mengen met koolzuurhoudende drank moet echter worden vermeden, want door de voedingsvezels in Inja zou zo’n mix kunnen leiden tot een opgeblazen gevoel.

Kan men Inja gedurende een langere periode gebruiken?

Inja is een voedingssupplement met belangrijke vitaminen en andere voedingsstoffen in een uitgebalanceerde hoeveelheid en kan de dagelijkse voeding aanvullen. Daarom kan Inja probleemloos dagelijks worden gebruikt. Maar Inja is geen vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl.

Hoe lang kan ik een geopende fles Inja nog gebruiken?

Inja moet altijd snel worden opgebruikt. Wanneer u eens niet de gehele inhoud van de fles in een keer kunt of wilt gebruiken, kunt u de geopende fles een dag, maar a.u.b. niet langer, in de koelkast bewaren.

Kan ik mijn kinderen ook al Inja geven?

Inja is speciaal ontwikkeld voor de behoeften van volwassenen. Inja wordt niet aanbevolen voor kinderen jonger dan 14 jaar en moet dus buiten het bereik van kinderen gehouden worden. Raadpleeg in geval van twijfel a.u.b. uw arts, die u kan adviseren over de vraag of Inja voor uw kind geschikt zou kunnen zijn.

Is Inja geschikt voor sporters? Bestaat er een andere aanbevolen dosis voor sporters?

Inja is bedoeld om het lichaam extra te ondersteunen bij een bijzondere belasting of inspanning, als aanvulling op de dagelijkse voeding. Dus ook atleten zullen Inja daarom waarderen. Zoals bij alle voedingssupplementen dient de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid echter niet te worden overschreden.

Kunnen zwangere en borstvoeding gevende vrouwen Inja gebruiken?

Er zijn hiermee geen ervaringen bekend. Wij adviseren daarom zwangere en zogende vrouwen om  voor gebruik hun arts te raadplegen. Inja bevat cafeïne.

 

>>  Terug naar de pagina INJA by ENERGETIX

>>  INJA by ENERGETIX bestellen in de ENERGETIX Webshop

>>  Abonnement op INJA aanvragen (bespaar 23% op de normale prijs)